Fazantenweg 47, 1021HK Amsterdam

Eczeem

Wat is eczeem?

Eczeem wordt gekenmerkt door een schilferende droge huid, die kan jeuken of roodheid vertoont. Eczeem komt in vele vormen voor, en kan met name in het gezicht als storend worden ervaren. De oorzaken van eczeem zijn niet altijd eenvoudig te achterhalen. Toch zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om eczeem te behandelen, en tot rust te brengen.

Eczeem verminderen

Een belangrijke stap is om je huid goed te hydrateren, en producten te gebruiken die geen parfum bevatten. Daarnaast heeft een eczeem huid behoefte aan kalmerende voedingstoffen.

Maar niet alleen de juiste verzorging speelt een rol bij het verminderen van eczeem, ook deze leefstijltips kun je al met succes gaan toepassen.

  • Douche niet te vaak en zeker niet met heel heet water
  • Gebruik neutrale parfumvrije producten
  • Ben je veel buiten met koud weer en wind, bescherm je huid dan goed met een vette creme.
  • Zit niet met je handen aan je huid! Het is vaak een gewoonte geworden om te voelen aan je huid. Hierdoor kun je het eczeem in stand houden. Je huid heeft rust nodig om te kunnen genezen.
  • Ga na of je misschien toch stress ervaart, en verminder je stresslevel
  • Gebruikt een Fysische zonnefactor, dit is een zonnefactor die de zonnestralen weerkaatst ipv opneemt en onschadelijk maakt.
  • Zorg dat je voldoende vitamine C en Omega 3 binnen krijgt.

Afspraak maken

Tijdens een intake bekijk ik jouw eczeem en bespreken we je huidige huidverzorging en overige leefstijl. Op basis daarvan wordt er een behandelplan opgesteld en advies gegeven hoe je het beste met je huid kan omgaan.

FAQ

De producten en merken waarmee gewerkt wordt in de kliniek zijn zeer geschikt om een gevoelige en/of eczeemhuid mee te behandelen. De producten zijn ontwikkeld om een beschadigde huid te herstellen en kalmeren. De peeling blijft over het algemeen achterwege totdat we de tolerantie van je huid weer opgebouwd hebben.

Naast een behandeling zijn er thuisproducten of voedingssupplementen die de huid van binnenuit weer herstellen. Tijdens een intake bespreken we de mogelijkheden en bepalen wat voor wat voor jou geschikt is.

Een eczeemhuid behandel je in principe maar zeer beperkt, maar wel met regelmaat. Denk aan iedere 8-12 weken een behandeling aangevuld met de juiste thuisverzorging en supplementen.

Gelukkig zijn er steeds meer producten die parfumvrij zijn en uitsluitend ingrediƫnten bevatten die een bijdrage leveren aan de huid. De producten waar mee gewerkt wordt zijn ontwikkeld voor de meest gevoelige huid en naast parfumvrij ook zonder kleurstoffen of agressieve ingrediƫnten. We bouwen de tolerantie van de huid op. Uiteindelijk is het nooit helemaal uit te sluiten dat een gevoelige huid een reactie geeft, maar de ervaring leert dat dit goed te voorkomen is.

Jouw order
There are no products in the cart!
Verder winkelen