Littekenbehandeling
Wat zijn littekens?
Littekens ontstaan doordat de huid beschadigd raakt, bijvoorbeeld na een verwonding of een ontsteking (acne). Als de verwonding slecht geneest ontstaan er littekens. Met name acne littekens in het gezicht kunnen als ontsierend worden ervaren. Ook de waterpokken kunnen soms littekens achter laten. Littekens kunnen er uit zien als putjes, maar ook een blijvende roodheid kan een kenmerk zijn.
Littekens behandelen
Gelukkig zijn er steeds meer behandelingen mogelijk om littekens te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. Recente littekens van bijvoorbeeld hechtingen hebben minimaal 6 maanden nodig voordat erop behandeld mag worden. In die 6 maanden kun je ook zien of het litteken misschien uit zichzelf al goed geneest.
Behandelen met Microneedling
Met behulp van Microneedling kunnen we acne littekens en overige oppervlakkige littekens goed behandelen. Hiervoor zijn meerdere behandelingen nodig die iedere 6 weken plaatsvinden. Over het algemeen kun je met 3-6 behandelingen al heel veel verbetering bereiken.
Behandelen met Cupping en Bindweefselmassage
Littekenweefsel is soms verkleefd, waardoor het litteken meer opvalt. Door cupping en bindweefselmassage kun je deze verklevingen losmaken. Hierdoor zal er weer meer doorbloeding in het weefsel komen, waardoor het litteken beter kan genezen.
Behandelen met Plasma behandeling
Voor diepere littekens, of littekens die nog niet weg zijn na een aantal microneedling behandelingen, kan de plasma behandeling uitkomst bieden. Omdat de plasma behandeling invasief is en de huid hiermee eerst beschadigd wordt om vervolgens opnieuw te kunnen helen is dit een vervolgbehandeling, en starten we eerst met microneedling.
Afspraak maken
Wil jij jouw littekens laten behandelen, boek dan een intake zodat er een behandelplan opgesteld kan worden. Acne-Littekenbehandelingen in het gezicht worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.