Fazantenweg 47, 1021HK Amsterdam

Microdermabrasie

Een microdermabrasie behandeling

Microdermabrasie is een intensieve mechanische peeling die we onder andere toepassen voor het verwijderen van huidonregelmatigheden zoals, acné littekens, vergrote poriën, verouderde huid, fijne lijntjes, comedonen en striemen. Daarbij helpt de behandeling uw huid gezond en in goede conditie te houden.

Hoe werkt microdermabrasie?

Bij een microdermabrasie peeling wordt met speciale apparatuur een fijne straal aluminiumoxide microkristallen langs de huid gezogen. Zeer nauwkeurig wordt een dun laagje dode en beschadigde huidcellen verwijderd. De huid wordt hierdoor aangezet om versneld nieuwe huidcellen aan te maken en gaat zich van binnenuit vernieuwen. De combinatie van het vacuüm en de peeling zorgt daarbij voor het stimuleren van de bloedtoevoer (micro circulatie). Hierdoor worden nutriënten die de huid nodig heeft beter uitgewisseld. Tevens worden door microdermabrasie de fibroblasten gestimuleerd die nodig zijn voor de productie van collageen en elastine in de dieperliggende huidlagen. Dit natuurlijke proces van celregeneratie zorgt voor een egalere huid die zacht en soepel aanvoelt.

Het resultaat

Na de microdermabrasie behandeling ziet u direct resultaat. Uw huid voelt glad en zacht aan en krijgt een frisse uitstraling. Afhankelijk van de diepte van de behandeling en het huidtype kan de huid na de behandeling kortstondig wat gevoeliger en strakker aanvoelen of lichte roodheid vertonen. In alle gevallen en afhankelijk van de indicatie en de ernst van het huidprobleem kunnen meerdere opeenvolgende microdermabrasie behandelingen noodzakelijk zijn. Tussen de behandelingen zit meestal een interval van twee weken. Na de eerste behandeling zijn de resultaten goed zichtbaar.

Huidkliniek Amsterdam

Voor wie is microdermabrasie geschikt?

Microdermabrasie is een milde behandeling en toepasbaar voor alle huidsoorten en kleuren. Het is geschikt voor alle leeftijden en biedt goede resultaten bij een droge, ruwe futloze huid. Ook de wat rijpere huid, vaak met met fijne lijntjes en rimpeltjes, kan goed worden behandeld. Heeft u een vette huid of vergrote en/of verstopte poriën? Ook dan is microdermabrasie een behandeling die veel resultaat geeft.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Bepaalde indicaties die met behulp van microdermabrasie kunnen worden behandeld komen bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding.

Direct een afspraak maken

Een microdermabrasie behandeling boeken? Dat kan eenvoudig via deze website. Heeft u vragen over deze behandeling of wilt u meer informatie? Neem gerust telefonisch contact met ons via 06 3383 1634 of mail naar info@skinfactor.nl.

FAQ

Microdermabrasie kan als losse behandeling worden uitgevoerd, maar kan ook in kuurvorm gedaan worden. Een kuur is aan te bevelen als je meer resultaat wilt hebben op verstrakking van de huid, verminderen van fijne lijntjes, verminderen van littekens en pigment. Een kuur bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 behandelingen.

Na een microdermabrasie behandeling is er sprake van wat extra doorbloeding van de huid. De roodheid is beperkt tot een lichte roodheid die snel zal verdwijnen.

Na een microdermabrasie behandeling dien je ongeveer 1 week voorzichtig te zijn met de zon. Bescherm je huid met een goede zonnefactor van minimaal SPF 30.

Nee, er treedt soms een lichte schilfering op. Maar over het algemeen is de huid direct na de behandeling alweer rustig. Je huid kan wel enkele dagen wat droger/strakker aanvoelen. Omdat je huid enigszins ‘open’ staat en meer vocht verliest. Het is aan te raden daarom je huid wat extra te voeden met een serum of masker na de behandeling.

Jouw order
There are no products in the cart!
Verder winkelen