Rosacea

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die met name voorkomt bij mensen met een licht huidtype. De aandoening kenmerkt zich door rode vlekken in het gelaat, vooral op de wangen en de neus, maar de vlekken kunnen op het hele gezicht voorkomen. Naast deze vlekkerige roodheid kunnen er kleine bloedvaatjes en puistjes zichtbaar zijn.

Hoe ontstaat rosacea?

De exacte oorzaak is tot op heden onbekend, maar ondanks dat we rosacea nog niet kunnen genezen, kunnen we de aandoening wel met de juiste behandeling onder controle houden. Andere factoren die couperose veroorzaken of verergeren zijn:

  • Aanleg. Als het huidprobleem in de familie voorkomt, is de kans op het ontwikkelen hiervan groter.
  • Demodexmijt, deze mijt bevindt zich van nature op de huid, maar in grote aantallen kunnen zij de ontstekingen bij rosacea stimuleren.
  • Zon, temperatuurwisseling, stress en alcohol hebben één ding gemeen; ons bloed gaat er sneller door stromen en dat heeft invloed op de roodheid van onze huid.
  • Voeding, met name pittige gerechten, worden afgeraden wanneer de huid gevoelig is voor rosacea.
  • Geneesmiddelen kunnen ook van invloed zijn op het ontstaan van zichtbare adertjes of roodheid van de huid.

Wat triggert Rosacea?

Klimaatomstandigheden zoals UV-licht, warmte, vochtigheid, koude en wind kan een aanval aan roodheid met soms zelfs rode bultjes veroorzaken. Alcohol, koffie, sommige theesoorten, zuivelproducten, soja en kruiden zorgt voor verwijding van de bloedvaatjes, met meer roodheid als gevolg.

Behandeling bij rosacea

Rosacea is te behandelen door middel van chemische peelings en een goede hydratatie van de huid. Heb jij last van Rosacea en wil je ervan af, maak dan een afspraak voor een intake.

Jouw order0
There are no products in the cart!
Verder winkelen