Fazantenweg 47, 1021HK Amsterdam

Steelwratjes

Wat zijn steelwratjes?

Steelwratjes ofwel fibromen kunnen ontsierend zijn in je gezicht of hals. Ze zijn onschuldig en goedaardig. En ze kunnen dan ook verwijderd worden zonder risico. Steelwratjes zijn huidkleurig. Bij een donkere huid is er sprake van Papulosa Nigra. Dit zijn kleine donkerbruine/zwarte bultjes op de huid. Ook deze kunnen zonder risico’s verwijderd worden.

Ouderdomswratjes

Ouderdoms wratjes (Verucca Senillis) ontstaan op oudere leeftijd, en dit ontstaat door communicatiefoutjes in het huidweefsel. Ze ontstaan niet door een virus en zijn dan ook niet besmettelijk. Desondanks kunnen ze soms ontsierend zijn in het gezicht of in een enkel geval krabt de persoon ze zelf steeds open in de hoop dat ze hiermee weg gaan. Dat gebeurt dan niet, en het gevolg is dat het plekje slecht geneest en steeds zichtbaarder wordt.

Steelwratje laten verwijderen

Al deze plekjes en bobbeltjes kunnen met behulp van coagulatie (warmte) verwijderd worden. Deze methode zorgt ervoor dat er geen littekens ontstaan, en dat het bultje gelijk wordt gemaakt met het huidoppervlak. Door de warmte worden eventuele bloedvaatjes direct dichtgezet. Er ontstaat een klein korstje op de huid dat er na enkele dagen vanzelf afvalt. De huid dient daarna nog zeker 2-3 maanden goed met een zonnefactor beschermd te worden. Als er twijfel is over de goedaardigheid van een plekje, dan zal ik het niet verwijderen, maar je eerst doorsturen naar een arts om het te laten onderzoeken.

FAQ

Nee, doordat er zeer gecontroleerd te werk kan worden gegaan, kun je het wratje, precies tot aan het huidoppervlak verwijderen. Als je het wondje dat vervolgens ontstaat goed laat genezen (= niet open krabben) dan ontstaat er geen litteken. Coagulatie werkt preciezer dan het verwijderen dmv bevriezen. Daarmee wordt het huidoppervlak bevroren, maar is het moeilijk een inschatting te maken hoe diep je gaat.

Coalgulatie geeft een venijnig gevoel. Bij kleine plekjes is dit prima te handelen. Heb je veel plekjes, dan kan er gebruikt gemaakt worden van een verdovingscrème. Hiermee wordt de pijnprikkel geminimaliseerd.

Behandelingen worden beperkt tot 5-15 min. Indien er gebruik wordt gemaakt van een verdovingscrème kan het zijn dat er iets langer behandeld wordt, maar dat is over het algemeen niet nodig.

Jouw order
There are no products in the cart!
Verder winkelen