Fazantenweg 47, 1021HK Amsterdam

Acne

Wat is acne?

Acne is een huidprobleem dat in verschillende leeftijdsgroepen voorkomt. Vrouwen en mannen, van pubers tot ver in de veertig, acne kan op iedere leeftijd ontstaan. Acne is een aanleg die je erfelijk hebt meegekregen. Daarnaast is wetenschappelijk aangetoond dat een acne-huid meer dode huidcellen op de huid heeft waardoor verstoppingen makkelijker ontstaan. Doordat je hormonen en daarmee de talgproductie beïnvloed wordt door factoren als stress, voeding, roken, leefstijl en verkeerd productgebruik kan acne op iedere leeftijd ontstaan.

Behandeling bij acne

Afhankelijk van je vorm van acne wordt een bijpassende behandeling gekozen. Over het algemeen is in het begin een intensiever traject nodig om je huid op te schonen en de ontstekingen te remmen, en is thuisgebruik van aanbevolen producten noodzakelijk. Naarmate de huid rustiger wordt zullen de onderhoudsbehandelingen met meer tijd ertussen kunnen plaatsvinden.

Afspraak maken

Tijdens een intake bespreken we je huidige leefstijl en productgebruik, en in de huidanalyse bekijk ik o.a. het vocht en vetgehalte van de huid. Op basis daarvan wordt er een behandelplan gemaakt. Acne behandelingen worden vergoed door de aanvullende verzekering. Check je verzekering voor de exacte voorwaarden.

FAQ

Over het algemeen is er serie van peelings nodig om een acne huid rustig te krijgen. Maar afhankelijk van je vorm van acne kan een reinigende behandeling, microdermabrasie of microneedling ook het gewenste resultaat geven.

Het uitreinigen van de huid kan soms wat gevoelig zijn. De peelings kunnen ook een licht brandend gevoel geven. Maar over het algemeen worden de behandelingen niet als zeer pijnlijk ervaren.

Direct na de behandeling is het beter om geen make-up te gebruiken. Als je een peeling hebt gehad kan je huid na enkele dagen licht gaan schilferen. Je make-up zal op die dagen ook niet mooi zitten. Ik kan je adviseren wat je wel kunt gebruiken.

Met een behandeling kan ik veel resultaat bereiken, maar als je thuis de juiste producten gebruikt zul je meer resultaat bereiken dat ook langer stabiel blijft. Hierdoor heb je uiteindelijk minder behandelingen nodig, en werk je thuis preventief aan een rustige huid. Met de producten die in de praktijk verkrijgbaar zijn werk ik al jaren en heb ik al veel goede resultaten mee bereikt. Ze zijn natuurlijk en zonder chemische toevoegingen.

Dat hangt af van je huid en de behandeling. Maar over het algemeen is je huid na de behandeling wat rood en onrustig. De volgende dag is dat verdwenen.

Jouw order
There are no products in the cart!
Verder winkelen